Specialisatietrainingen

Voetbalverenigingen en teams kunnen kiezen uit verschillende specialisatietrainingen of onze unieke Masterclasses voor het opleiden van de trainers bij uw vereniging:

Techniektraining

Een techniektraining in onze visie betekent een uitgekiende mix tussen het trainen van technische en motorische vaardigheden (zie ook beweeg- en loopscholing). Onze methode heeft veel weg van de geavanceerde oefenstof van wijlen Wiel Coerver. In de combinatie van snelheid en nauwkeurigheid in de uitvoering van acties gaan wij nog een stapje verder. Niet iedereen zal prof worden, maar door het aanleren van een functionele techniek -de basis- kan iedere voetballer wel een betere speler worden.

Invaltrainingen

Steeds meer verenigingen slagen er niet in om alle trainersposities goed ingevuld te krijgen. Tjerja’s Voetbaltraining kan bepaalde uren overnemen of een andere oplossing bieden. Clubs of teams met de handen in het haar, helpen wij direct uit de brand. Sinds het seizoen 2014-2015 gaven wij al invaltrainingen bij HHC Hardenberg, Vroomshoopse Boys, Sportclub Markelo, Sportclub Daarle, voetbalvereniging Rigtersbleek, voetbalvereniging Hellendoorn, Rood-Zwart, MVV’29, JCLE en ATC’65.
Invaltrainingen

Individuele voetbaltraining

Individuele of duo-training voor voetballers voor de duur van minimaal 4 weken. Een uur lang 1 op 1 werken met een vaste motiverende toptrainer van Tjerja’s Voetbaltraining houdt in werken aan je verbeterpunten of specifieke onderdelen. Persoonlijke doelen stellen en die gezamenlijk realiseren. Tijdens het intakegesprek wordt een traject uitgestippeld en een totaalprijs bepaald.

1-2  gg 3 2-2

Moduletrainingen

Tjerja’s Voetbaltraining is in 2016 begonnen met Moduletrainingen voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar. De deelnemers worden hierbij ingedeeld op leeftijd of niveau. Elke module (in voorjaar, zomer en najaar) bestaat uit vijf of tien trainingen inclusief tenue. Tjerja’s Voetbaltraining werkt bewust met een beperkt aantal deelnemers. In de combinatie van snelheid en nauwkeurigheid in de uitvoering van de acties gaan wij een stapje verder dan de meeste voetbalscholen en clubs.

1 d (2) c (2) a

Beweeg- en loopscholing

Hoe bewegen en lopen teamsporters in het beoefenen van hun sport? Sporters bewegen niet alleen in een rechte lijn vooruit, maar ook zijwaarts, over korte en lange afstanden en moeten dit snel kunnen afwisselen door te wenden en te keren. Deze training is vooral een kennismaking met motorisch leren. Tjerja’s voetbaltraining heeft zich gespecialiseerd in het bewegend functioneren in de sport. De deelnemers ervaren door uitdagende vormen wat ze doen, niet doen of moeten doen om een (nog) betere atleet te worden.

Keeperstraining

Keeperstraining, ook individueel, volgens een eigentijds, maar vooral persoonlijk concept. Ideaal voor keep(st)ers die houden van uitdagingen en niet voor de simpele en veilige manier gaan. De juiste methode is variatie in de oefenstof en steeds maar weer het spannend houden van de trainingen.

Conditie- en behendigheidstest

Bij een matige conditie zal de techniek minder goed uit de verf komen. Met een goede conditie voorkom je tevens blessures. Wij kunnen de mate van fitheid bij voetballers meten. Dit gebeurt aan de hand van zoveel mogelijk specifieke testen: een intervalshuttleruntest, een T-test en korte spinttesten. De testresultaten worden verwerkt in een rapport met daarbij een advies per speler. Een videoanalyse met slow motion is mogelijk als extra optie. De conditie- en behendigheidstest is geschikt voor senioren- en juniorenteams (vanaf D-elftallen) en neemt 60 minuten in beslag. Alles staat of valt uiteraard met de juiste interpretatie en vervolgacties. Wij bieden daarom nazorg, dat wil zeggen dat wij erop toezien dat de trainers bij uw club hun trainingsschema’s daadwerkelijk er op aanpassen2015-08-15 13.04.21 (2) 2015-08-15 13.18.20 (2)

Voetbaltraining voor meisjes en vrouwen

Het trainen en coachen van meisjes en vrouwen vergt een bijzondere discipline. Nergens is het verloop van trainers zo groot als in het vrouwenvoetbal. Tjerja’s voetbaltraining biedt hiervoor een snelle en adequate oplossing. Want meisjes en vrouwen kunnen wel degelijk goed (leren) voetballen!

DSCN5474Meisjes- en damestraining

Ontwikkelen en trainen van voetbaltrainers

Wij werken via een duidelijk actieplan. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  1. Masterclass voor trainers van selectieteams

Een trainer is niet klaar na het behalen van zijn trainerslicentie. Daarom bieden wij uw club specifieke scholingsmogelijkheden (tweedaags en praktijkgericht) aan, zodat ook de trainers en leiders met certificatie een optimale bijdrage aan de opleiding van hun vereniging kunnen blijven leveren. Leer het vak van trainer tot in de puntjes beheersen, doordat je weet wat je doet. Zelfs de ‘allerbeste’ trainer mag niet uitgeleerd raken. Als extra avond kan het thema wedstrijdbeïnvloeding aan deze Masterclass worden toegevoegd.

2. Masterclass voor trainers van ‘lagere’ teams (niet-selectieteams)

Het niveau tussen de selectieteams en niet-selectieteams kleiner maken? Met behulp van onze Masterclass voor trainers van ‘lagere’ teams kan het vrijwillig (jeugd)kader zichzelf verder ontwikkelen in het geven van trainingen en het coachen van trainingsvormen. Deze Masterclass (2 avonden) is ook geschikt om enthousiaste nieuwe vrijwilligers de eerste vaardigheden van het begeleiden van deze teams en spelers bij te brengen. Als extra avond kan het thema wedstrijdbeïnvloeding aan deze Masterclass worden toegevoegd.

3. Masterclass voor pupillentrainers

Bij pupillen (F/E) is het een kwestie van de juiste oefenstof aanbieden op het juiste moment. De kinderen zitten in de ideale motorische fase om te leren en moeten de mogelijkheid krijgen om zich optimaal te ontwikkelen. Het gaat dan vooral om balgevoel, basisbewegingen, passen/scoren en plezier maken. In deze Masterclass van 2 avonden leren trainers het circuitmodel te gebruiken. Hierin komen alle onderdelen van het voetbalspel aan bod. Niet alleen wordt er op deze manier zo effectief mogelijk getraind, tevens kan het circuitmodel zo ingezet worden dat ook de trainers zelf er steeds weer van leren.

4. Technisch beleid begeleiden en ondersteunen binnen de jeugdafdeling

Ook een mooi beleidsplan? Maar wordt daar door het kader wel mee gewerkt? Werkt het (technisch) kader wel volgens uw clubmodel? Wij kunnen zowel het kader als de coördinatoren binnen uw vereniging begeleiden en ondersteunen bij het eigen opleidingsplan. Doordat wij geen belangen hebben binnen de vereniging, kunnen we objectief naar de huidige en gewenste situatie kijken en waar nodig beoordelen. Train de trainer

allerlei 017