Trainers

Tjerja-Dave Knaken (voetbaltrainer)

Tjerja-Dave is een ervaren trainer/coach van mini’s, pupillen, junioren en senioren op alle niveaus. Dit seizoen is hij coördinator onderbouw van de Sportclub Lochem Academy, coördinator training mini’s (onderbouw) bij Excelsior’31, coördinator circuittraining bij VV Ud Weerselo en trainer van Hoeve Vooruit 2. Tjerja heeft ook een eigen voetbalschool. Om spelers echt beter te maken gaat het er volgens Tjerja om hoe je als trainer de oefenvormen aanbiedt en coacht.

Jeroen de Romph (keeperstrainer)

Jeroen de RomphJeroen verzorgt in het dagelijks leven sportlessen in een hulpverleningsinstantie en is daarnaast keeperstrainer bij DOS’37 in Vriezenveen. Tevens is hij al jaren keeperscoördinator bij de Twentsche Voetbalschool. Eerder trainde hij de keepers van Emos en voetbalvereniging Diepenheim. Jeroen heeft vroeger ruim vijf jaar bij FC Twente gespeeld, waar hij alle jeugdelftallen doorliep. Daarna kwam hij uit voor Excelsior’31, De Tubanters en Quick’20. Zijn carrière sloot hij af bij Sparta Enschede.

Dene Guillot (bewegingstrainer)

Dene Guillot

Dene heeft als topsporter en later ook als coach, nationale in internationale ervaring mogen opdoen. En is altijd geïnteresseerd geweest in het bewegend functioneren van de mens in het algemeen. Na zijn studies Leisure Management en fysiotherapie werkt hij al geruime tijd voor zijn eigen bedrijf Acromion ‘In Beweging’. Dene houdt zich bezig met het bewegend functioneren in de sport. Hij geeft les in het basis- en speciaal onderwijs en is ook verbonden aan de KNBSB in haar talentenprogramma’s.

 Marcel Dost (topsportconditiecoach)

Marcel Dost uit Enschede is topsportconditiecoach en zelfstandig atletiek- en tennistrainer. Door de Twentsche Voetbalschool wordt hij ingehuurd als loop- en coördinatietrainer.  Sinds 2011 bracht hij een Nederlands kampioen tennis, een Nederlands kampioene verspringen en een Nederlands kampioen motorcross voort. Marcel is vijfvoudig Nederlands kampioen bij de senioren en viervoudig Nederlands kampioen bij de junioren op de onderdelen tienkamp en zevenkamp.  Namens Nederland deed hij mee aan de Olympische Spelen van Atlante in 1996 (zie profielfoto) en kwam ook in actie op EK’s en WK’s. In 2011 en 2012 werd Marcel Nederlands kampioen bij de Masters Werpvijfkamp met een Nederlands record in de Mannen 40-leeftijdscategorie. Zijn vader Harry Dost verzorgde bij FC Twente jarenlang de fysieke training, het testen en de coördinatie-, kracht- en revalidatietrainingen.

Enno de Boer (korfbaltrainer/defence coach)

Enno heeft als speler van TOP uit Vroomshoop ongeveer acht jaar deel uitgemaakt van het eerste team (onder andere op 1e klasse KNKV-niveau). Hij was tevens trainer van jeugdteams (op hoofdklasseniveau) en selectieteams op 2e en 3e klasse KNKV-niveau. Volgens Enno kunnen voetballers, maar ook andere sporters, op defensief gebied veel van korfballers opsteken. Vooral positioneel en in het maken van de juiste keuzes (dit alles defensief), zijn korfballers over het algemeen beter bedreven dan voetballers en sommige andere sporters. Enno en voetbaltrainer Tjerja maken al jaren gebruik van elkaars expertise.